4 dec 2016

Voetgangers aangereden op Astridlaan

In Geraardsbergen zijn zaterdag twee voetgangers aangereden.

Zaterdagavond zijn twee voetgangers aangereden in Nederboelare. Twee vrouwen wilden bij valavond het zebrapad oversteken, toen ze werden aangereden door een wagen. Het ongeval gebeurde vlakbij de kerk van Nederboelare. Eén slachtoffer werd met verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. 

De dorpsraad van Nederboelare reageert razend: “Wij vragen al twee jaar aan de stad voor extra verlichting aan het kruispunt. In het donker zijn voetgangers hier niet zichtbaar en het verkeer dendert even snel voorbij als overdag.”

Schepen van mobiliteit Erwin Franceus erkent de problematiek op de Astridlaan. “Wij dringen al jaren aan op extra verlichting bij het Vlaams Gewest, welke bevoegd zijn voor de weg. Zij weigeren dit echter al jaren te doen. Het is voor ons als lokaal bestuur zeer frustrerend, want niet enkel in het centrum maar ook op verschillende andere plaatsen van onze deelgemeenten liggen er gewestwegen waar we aanpassingen vragen.”

Ook een beloofde heraanleg van de Astridlaan werd opnieuw uitgesteld. “Normaal ging die van start in 2017 of 2018, maar dat plan heeft bevoegd minister Ben Weyts uitgesteld naar de volgende legislatuur. Een heraanleg komt er ten vroegste in 2020”, zegt Franceus.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background