18 mrt 2016

Voetbalterrein Sint-Adriaansstadion reeds in slechte staat

Op de jongste gemeenteraad klaagde NVA-gemeenteraadslid Filip D’Hose aan dat het vernieuwde voetbalveld van het Sint-Adriaansstadion vol ligt met stenen en ander afval.

 

Op de jongste gemeenteraad klaagde NVA-gemeenteraadslid Filip D’Hose aan dat het vernieuwde voetbalveld van het Sint-Adriaansstadion vol ligt met stenen en ander afval. Door deze gevaarlijke situatie zouden er zich al spelers licht gekwetst hebben. Volgens Filip D’Hose ligt er ook glas en vijzen, en is het een kwestie van tijd vooraleer er zich een sportbeoefenaar ernstig zal verwonden.

Volgens Schepen van Sport Veronique Fontaine is de grond die werd aangebracht op het terrein gezeefd geweest en de teelaarde werd gecontroleerd door een labo en verrijkt met zand. Het probleem van de stenen zou zich echter in de ondergrond situeren. De regenval en het vriesweer van de voorbije weken zouden waarschijnlijk aan de oorzaak liggen dat stenen worden naar boven geduwd.

Er werd afgesproken dat tijdens elk onderhoud van het voetbalterrein, ook de stenen zullen verwijderd worden. Na het voetbalseizoen krijgt het plein ook een groot onderhoud, waarbij het gemakkelijker zal zijn om verdere opkomende stenen te verwijderen. 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background