16 jan 2004

Voederen duiven geeft problemen

De buurt rondt de Wijngaardbrug en de Kaai stoort zich de laatste tijd meer en meer aan de duiven die zich in de omgeving bevinden. Telkens weer betrappen de buurbewoners mensen die de duiven voederen. De uitwerpselen van de beestjes bezorgen de bewoners van de Kaai en de Denderstraat heel wat last. Naast geurhinder bezorgen ze ook schade aan de gebouwen rond de Dender. “Reeds heel wat stappen werden ondernomen om deze vervelende zaak in onze buurt op te lossen, voorlopig zonder resultaat”. Nu vragen we dat voorbijgangers geen voedsel meer zouden willen geven aan de duiven,” aldus buurtbewoner Johan Van den Dooren.

Schepen Léonce Nachtergaele is al enige tijd op de hoogte van het probleem. De beestjes vonden vroeger hun onderdak in een verlaten gebouw in de Nieuwstraat. Onlangs werd dat gebouw afgebroken en nu hebben de duiven zich verplaatst naar de Denderstraat waar zij op privé eigendom gevoederd worden. De stadsdiensten hebben reeds 50 duiven gevangen maar de duivenvangers mogen volgens de schepen niet op het privé domein van de eigenaars die de duiven voederen komen om daar vallen te zetten. De schepen wil er ook nog aan toevoegen dat het voederen van duiven op openbare plaatsen, volgens het politiereglement, verboden is.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background