8 dec 2013

Vluchtende bestuurder botst tegen gevel

Zaterdagnacht is een man tegen de gevel van een woning op het Goeferdingeplein gereden, nadat hij op de vlucht sloeg voor een alcoholcontrole.

Die kaderde in het teken van de verkeersveilige nacht in Oost-Vlaanderen.

“Wegrijden heeft geen zin, er staat steeds een onderscheppingsploeg klaar. Als vluchtend bestuurder breng je bovendien jezelf en andere weggebruikers in gevaar”, zegt korpschef Jurgen De Landsheer. 

Jaarlijks richt de verkeersveilige nacht zich op extra alcoholcontroles. Ook in Geraardsbergen en Lierde werd er dus gecontroleerd. En er werd zelfs een geseind persoon aangetroffen.

6 van de 94 gecontroleerde chauffeurs hadden te diep in het glas gekeken. 2 bestuurders hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor overdreven snelheid. Een bestuurder reed 94 km/h daar waar 50 is toegelaten, een andere raasde aan 124 km/h over de Astridlaan in Geraardsbergen.  

Verder waren er ook inbreuken tegen het dragen van de veiligheidsgordel en het rijden met een ongeldig rijbewijs. Eén vrachtwagenbestuurder kreeg een onmiddellijke inning van 450 euro omdat hij niet in orde was met de regelgeving van uitzonderlijk vervoer.

Met de controles wil de politie een mentaliteitswijziging krijgen bij de bestuurders. “De komende twee maanden vinden dagelijks gerichte controles plaats”, waarschuwt de korpschef. “De focus ligt niet enkel op alcohol en drugs, ook overdreven en onaangepaste snelheid en foutparkeren zijn bijzondere aandachtspunten.”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background