24 apr 2007

Vlindertegel tegen zinloos geweld

In Lierde is een vlindertegel aangelegd aan de ingang van het gemeentehuis. Deze vlindertegel is een symbool tegen zinloos geweld en een initiatief van de vzw Zinloos Geweld die in Vlaanderen al 400 vlindertegels verkocht. Eerder al werden dergelijke tegels aangelegd in Wetteren en in Lede. Nu was Lierde aan de beurt. Dat gebeurde in aanwezigheid van een 70-tal kinderen uit de derde graad van het basisonderwijs in groot Lierde.

April werd door de vzw uitgeroepen tot de maand tegen zinloos geweld. Ook in Lierde wou men letterlijk een steentje bijdragen aan een vredevolle wereld en meer doen dan een minuut stilte houden of een protestmars lopen. Met de vlindertegel wil men de mensen bewust maken van het zinloos geweld dat al te vaak gepleegd wordt. Zo werd er verwezen naar de moord op Joe Van Holsbeeck omwille van zijn MP3-speler maar ook naar de 32-voudige moord in een universiteit in de Verenigde Staten, vorige week.

De vlindertegel, net voor de ingang van het gemeentehuis van Lierde, moet tonen dat zowel de kinderen als de volwassenen in Lierde willen meewerken aan de strijd tegen zinloos geweld. Na afloop van de tegellegging schreven de kinderen boodschappen op een kaartje. Die kaartjes gingen samen met witte ballonnen de hoogte in.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background