10 jul 2006

Vliegclub zonder vergunning

Eind 2004 verviel de geldige vergunning voor de vliegclub om te mogen vliegen op het vliegveld van Overboelare. Op de nieuwe milieuvergunning, die in augustus 2005 afgegeven werd, staat vermeld dat die milieuvergunning geschorst was zolang er geen bouwvergunning was voor het illegale verlengde stuk van de startbaan. Verder vervalt de milieuvergunning als de bouwvergunning geweigerd wordt.

Op 16 mei 2006 werd die bouwvergunning voor de tweede keer geweigerd. Beroep is nog mogelijk maar de Administratie van Ruimtelijke Ordening zegt duidelijk dat er geen sprake meer kan zijn van een bouwvergunning. De bouwinspectie heeft ook reeds de afgraving van het illegale stuk van de startbaan gevorderd voor de rechtbank van Oudenaarde.


Toch wordt er nog steeds gebruik gemaakt van het vliegveld, aldus Groen! Geraardsbergen-Lierde. Toen in juni 2005 gevraagd werd aan de burgemeester om de vluchten stil te leggen antwoordde die als verdraagzaam man “dat we toch niet moeilijk gingen doen voor die paar maand dat ze zonder geldige vergunning vliegen”. Intussen zijn die paar maand er al 19 geworden.


Groen! steunt de visie van Milieufront Omer Wattez. De milieuvereniging vraagt een volledige afgraving van het vliegveld om zo meer overstromingsruimte te winnen. Om te kunnen zweefvliegen heb je helemaal geen startbaan nodig. Dat het stadsbestuur niet opgetreden is tegen de illegale verlenging van de startbaan midden in het overstromingsgebied van de Dender vindt Groen! onbegrijpelijk.

Groen! vraagt tevens een grondig onderzoek naar welke stoffen allemaal gestort werden destijds op de startbaan.

Net als de 1200 mensen die vorig jaar bezwaar indienden, vraagt Groen! dat er enkel nog met zweefvliegtuigen zou gevlogen worden. Motorvliegtuigen toelaten op een vliegveld dat omgeven is door woonkernen, prachtige bossen en een bejaardentehuis (Denderoord) kan volgens Groen! niet.

Persbericht Groen! Geraardsbergen-Lierde

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background