13 jun 2005

VLD wil stadscheque introduceren

De plaatselijke middenstand van Geraardsbergen heeft het, mede door tal van vernieuwing- en verfraaiingswerken, niet altijd gemakkelijk. Zo zijn er heel wat handelaars die op hun reserves moeten teren.
De VLD van Geraardsbergen denkt een nieuw, en tevens revolutionaire, oplossing te hebben gevonden. VLD voorzitter Raf Van Duyse wil laten onderzoeken of Geraardsbergen, in de komende legislatuur, een deel van de inkomsten van het mandidaat kan laten terugvloeien en dit onder de vorm van een ‘lokale’ of ‘stadscheque’ in eigen middenstand.

Met dit betalingsmiddel zou ‘de verkozen mandataris’ in eigen stad aankopen kunnen doen. De cheques, analoog met de al bestaande, zouden zich hier onderscheiden dat zij enkel kunnen gebruikt worden in de stad/gemeente waarvoor ze werden uitgereikt, aldus Van Duyse.

Dit systeem zou een voordeel bieden voor zowel de handelaars als gemeentebestuursleden.
Zo zouden de handelaars zeker zijn dat het bedrag, wat ze jaarlijks aan belastingen betalen, voor een deel aan hun terug komt. De mandataris heeft een zeker fiscaal voordeel en dit zou volgens de VLD voorzitter een win-win situatie betekenen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background