24 mrt 2010

Vlaams Belang woedend over thema-avond

De thema-avond van de Noord-Zuidkoepel Geraardsbergen over Israël en Palistina is bij gemeenteraadslid Stéphan Bourlau (Vlaams Belang) in het verkeerde keelgat geschoten.

Afgelopen woensdag kwamen gastsprekers Brigitte Herremans (Broederlijk Delen) en Dirk Van Der Maelen (kamerlid SP.a) praten over de problemen in Israël en Palistina. “Deze info-avond mondde uit in een regelrechte anti-Israëlische houding,” vindt Vlaams Belang gemeenteraadslid Stéphan Bourlau. “Volksvertgegenwoordiger Van Der Maelen ontkende zelfs dat Hamas raketten op Israël afvuurt en geeft Israël de schuld van alles wat zich ginder afspeelt.”

Bourlau betreurt het dat er niemand aan bod werd gelaten vanuit de Joodse gemeenschap. “Ik eis dat het stadsbestuur zijn excuses aanbiedt aan de Joodse gemeenschap en stel me de vraag of steun en samenwerken met de Noord-Zuidkoepel, een vereniging die antisemitisme propageert, nog langer nodig is”, aldus Bourlau.

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background