21 jun 2010

Vlaams Belang wil rem op stijging energiefactuur

Als het van Vlaams Belang afhangt moet de energiefactuur en het aantal dividenden dat de stad Geraardsbergen krijgt omlaag.

Distributienetbeheerders hebben plannen om tarieven voor elektriciteit met liefst 30% te doen stijgen. Dat doen ze naar eigen zeggen om de verliezen, die ze lijden als gevolg van de doorverkoop van groenestroomcertificaten, te compenseren. De plannen zouden ingaan bij de nieuwe meerjarentarieven 2013-2016. Eandis wil die stijging nu al doorrekenen.

Dieter Van den Bergh van Vlaams Belang Geraardsbergen vindt dat niet kunnen en heeft een voorstel. “Distributienetbeheerders maken winst op hun activiteiten. Die winst wordt uitgekeerd aan de deelnemende gemeenten in de vorm van dividenden. Deze bedroegen voor Geraardsbergen vorig jaar 800.000 euro of een verkapte belasting. Omwille van het succes van de zonnepanelen, zou het niet slecht zijn als de gemeenten met minder dividend zouden genoegen nemen om de prijsstijging enigszins te beperken.”

 

Van den Bergh stelt Davy Coppez (Sp.a), de Geraardsbergse vertegenwoordiger in de raad van bestuur van Intergem, voor om het voorstel op de eerstvolgende vergadering ter sprake brengen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background