28 dec 2009

Vlaams Belang wil gratis strooizout

Gemeenteraadslid Thierry Malfroid (Vlaams Belang) klaagt over de strooidiensten. Heel wat gemeentewegen in Geraardsbergen werden volgens Malfroid niet tijdig gestrooid. “In sommige deelgemeenten en wijken van de stad was er maandag (en sommige zelfs dinsdag) van enige gladheidbestrijding nog steeds niets te merken, tot groot ongenoegen van vele Geraardsbergenaren. Zelfs de maandagmarkt viel letterlijk in de sneeuw. Marktkramers moesten hun wekelijks stekje eigenhandig sneeuwvrij maken. Zoiets is ongehoord.”

Volgens schepen van openbare werken Patrick Flamez (Sp.a) was het voor de stadsarbeiders en de helpende landbouwers vechten tegen de bierkaai. “Geraardsbergen telt 400 km gemeentewegen, verspreidt over 16 deelgemeenten. Het was echt een titanenwerk om alle straten sneeuwvrij te krijgen of te houden. Dag en nacht waren onze diensten op baan om zout op de wegen te strooien en sneeuw te ruimen. Respect voor deze mensen, want ze hebben hun eigen leven op het spel gezet voor de straten sneeuwvrij te krijgen”, zegt Flamez.

De schepen geeft toe dat de kleinere straten iets later aangepakt zijn. “Onze stelling was dat wij eerst de hoofdwegen deden en in een latere fase de kleinere straten of de moeilijk bereikbare. Inwoners kunnen altijd melding doen bij de politie als hun straat te glad was of is”, zegt de schepen. Een tekort aan strooizout is er volgens de schepen nooit geweest.

Vlaams Belang Geraardsbergen stelt voor dat de stad Geraardsbergen zout ter beschikking zou stellen van de inwoners. “Op die manier kunnen inwoners zelf instaan voor het strooien van zout op kleinere wegen en voetpaden”, beweert Malfroid.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background