18 feb 2013

Vlaams Belang vraagt meer AED toestellen

Er dienen meer AED toestellen te komen in Geraardsbergen. Dat vindt gemeenteraadslid Stephan Bourlau (Vlaams Belang).

In Geraardsbergen hebben de brandweer, het provinciaal domein de Gavers en het Rode Kruis elk zo’n toestel. “Een AED of Automatische Externe Defibrillator is een draagbaar toestel dat op een geautomatiseerde manier een elektrische schok kan toedienen, met als doel het hart weer in een normaal ritme te brengen”, zegt Bourlau. Hij vraagt het schepencollege de aankoop van AED’s voor bijvoorbeeld het Administratief Centrum, bibliotheek, sportzalen en plaatsen waar veel mensen samenkomen zoals het Markt- en Stationsplein.

Het Rode Kruis van Geraardsbergen pleit al jaren voor meer AED’s. “Wij hebben 2 AED-toestellen waardoor we bijna altijd op alle manifestaties waarop we aanwezig zijn, over zo’n toestel beschikken. Vanaf april komt daar nog een toestel bij in ons lokaal waar we cursussen en bloeddonaties houden”, zegt Liesbeth Van Wayenberg.

OCMW-voorzitter en schepen voor welzijn David Larmuseau (CD&V) gaat de vraag meenemen naar het schepencollege. Een AED kost gemiddeld 2000 euro.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background