24 jul 2010

Vlaams Belang vraagt maatregelen tegen hangjongeren zwembad

Vlaams Belang vraagt maatregelen tegen hangjongeren in het zwembad van Geraardsbergen.

Volgens Geraardsbergs gemeenteraadslid Stéphan Bourlau dient de politie regelmatig uit te rukken om de gemoederen in het zwembad te bedaren. “Hangjongeren terroriseren vaak jonge en oudere bezoekers die even komen verpozen aan het zwembad. Vele bezoekers haken dan ook af en ouders maken zich zorgen over de veiligheid van hun kinderen. Op termijn werkt dit nefast want reguliere bezoekers zullen in de toekomst weg blijven”, zegt Bourlau. Hij dringt er bij het college op aan om het probleem snel en kordaat aan te pakken.

Volgens Ludwig Romeyns, directeur van het zwembad, zijn er geen noemenswaardige problemen.”De afgelopen maand was er één incident waarbij enkele jongeren een fles sterke drank meenamen naar het zwembad. Sterke drank is verboden in het zwembad. Toen de jongeren de fles niet wouden afgeven aan de redders werd de politie erbij gehaald. De politie heeft de relschoppers meegenomen”, aldus Romeyns.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background