4 jan 2009

Vlaams Belang tegen duurdere afvalprijzen

Op de gemeenteraad van 30 december werd beslist de prijs van huisvuilzakken en GFT-stickers te doen stijgen met 20%. Net als CD&V kan Vlaams Belang er niet om lachen.

“Eén van de redenen om de tariefverhoging te rechtvaardigen zijn de stijgende kosten. Uit de jaarverslagen van Ilva valt in elk geval geen spectaculaire stijging van de bedrijfskosten af te leiden”, aldus Vlaams Belang.
“Het argument ‘de vervuiler betaalt’ wordt toegepast en hogere tarieven moeten leiden tot beter sorteren en milieuvriendelijker gedrag.” Ook dit argument is volgens Vlaams Belang nep. “Het restafval is spectaculair gedaald doorheen de jaren. Een bepaalde hoeveelheid restafval is nu éénmaal onvermijdelijk. Het gemeentebestuur zou beter mensen sturen naar de Raad van Bestuur van Ilva die de Geraardsbergenaar verdedigen ipv alles klakkeloos te aanvaarden wat Ilva voorstelt”, zegt fractievoorzitter Dieter Van den Bergh.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background