21 dec 2007

Vlaams Belang tegen duurder drinkwater

Vlaams Belang Geraardsbergen is niet te spreken over de prijsstijging die het stadsbestuur gaat doorvoeren op drinkwater. “Onder het mom van ecologische redenen heeft het Geraardsbergse stadsbestuur het voornemen genomen om de drinkwaterbelasting te verhogen.” zegt Thierry Malfroidt.

“De pas vorig jaar ingevoerde Bijdrage voor de Opvang en het Transport van afvalwater, een gemeentelijke saneringsbijdrage die via de drinkwaterfactuur (VMW) wordt geïnd, zal met 50% verhoogd worden. De saneringsbijdrage dient door iedereen (met uitzondering van IBA’s – individuele waterzuivering) te worden betaald, eveneens door gezinnen die niet zijn aangesloten op het rioleringsnet. Op deze ‘heffing’ wordt bovendien nog eens telkens 6% BTW aangerekend. Een belasting op een belasting dus!” gaat Malfroidt verder.
“Helemaal schandalig is dat men deze belasting berekent op het totale verbruik, dus ook op de hoeveelheid gratis drinkwater van 15m

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background