22 jan 2017

Vlaams Belang stopt in Geraardsbergen

Stephan Bourlau trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met een nieuwe partij.

Stephan Bourlau werkt aan een nieuwe politieke partij in Geraardsbergen. Dat heeft hij gezegd tijdens MIG op Café. Bourlau weigerde naar eigen zeggen een aanbod van huidig burgemeester Guido De Padt. “Na twaalf jaar actief gemeenteraadslid en provincieraadslid voor Vlaams Belang, denk ik dat de tijd rijp is om in functie mee te doen aan het beleid in Geraardsbergen.”

Bourlau werkt aan een nieuwe partij, gelijkaardig als het Forza-initiatief van Guy D’Hazeleer in Ninove. “Enkele mensen komen van andere partijen, waar enkelen nu malcontent zijn. Gezien het gemeenteraadsverkiezingen zijn, is de lijn tussen links en rechts zeer smal. Zelfs een kleurling is welkom op mijn lijst. Al blijf ik wel bij mijn rechtse standpunten”, zegt Bourlau. Ook het onlangs gestopte Sp.a-gemeenteraadslid Patrick Flamez wil Bourlau graag op zijn lijst. Een naam voor zijn nieuwe partij heeft hij nog niet. Die wil hij in mei bekend maken. 

Herbeluister hier MIG op Café met Stephan Bourlau

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 

Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background