22 nov 2010

Vlaams Belang gekant tegen volksfeest

Vlaams Belang Geraardsbergen vindt het ongepast dat er een groot volksfeest wordt georganiseerd naar aanleiding van de erkenning van Krakelingen door Unesco.

“Als Geraardsbergenaars mogen wij terecht fier zijn op deze erkenning. De recente wateroverlast heeft echter bij meer dan 700 Geraardsbergse gezinnen veel schade aangericht en vrezen dat in de nabije toekomst deze problemen zich nog kunnen herhalen. Het getuigt van weinig respect te feesten, met als apotheose een vuurwerk, terwijl deze mensen nog steeds aan het bekomen zijn van de doorstane emoties”, vindt gemeenteraadslid Stéphan Bourlau.

Vlaams Belang vraagt aan het college zo vlug mogelijk werk te maken van een ambitieus plan om de wateroverlast te beperken. Verder dringt hij er op om een solidariteitsfonds op te richten waar de meest noodlijdende families beroep kunnen op doen. Het voorziene budget voor het organiseren van zo’n feest zou het fonds kunnen spijzen.

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background