28 nov 2008

Vierde editie klimaatwijken van start

Woensdagavond vond in de raadzaal van het stadhuis op de Markt te Geraardsbergen het startmoment van de campagne ‘klimaatwijken’ plaats. Deelnemers van de Geraardsbergse klimaatwijken ondertekenden samen met de schepen van leefmilieu, Leonce Nachtergaele, het klimaatwijkcertificaat en kregen het verdere verloop van de campagne toegelicht.

Het is inmiddels de vierde editie van de campagne waaraan Geraardsbergen deelneemt. Het stadsbestuur ondersteunt de klimaatwijken omdat de deelnemers niet alleen geld besparen, maar door minder energie te verbruiken ook het milieu sparen. De deelnemers van ‘klimaatwijken’ engageren zich namelijk om met hun wijk op 6 maanden tijd 8 % energie te besparen en brengen zo als het ware het Kyoto-protocol in hun huiskamer. Een vrijwillig energiemeester illustreerde alvast hoe de deelnemers zonder grote investeringen en zonder comfortverlies de weddenschap kunnen halen.

Geraardsbergen telt tijdens deze editie 25 deelnemers, verdeeld over 2 klimaatwijken: het ‘Oudenbergshof’, onder begeleiding van energiemeester Johan De Weerdt en ‘wijkcentrum De Poort’, onder begeleiding van Els Ritserveldt van het OCMW.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background