27 nov 2007

Vervuiler Dender nog niet bekend

Het kabinet van Vlaams minister Hilde Crevits heeft nog altijd geen bevestiging gekregen over wie enkele weken geleden de vervuiling op de Dender ter hoogte van Geraardsbergen veroorzaakte. Volgens de krant La Dernière Heure werd de vervuiling veroorzaakt door de suikerfabriek van Brugelette. Minister Crevits zegt dat er inderdaad verschillende elementen in de richting van de suikerfabriek wijzen. De vervuiling veroorzaakte een grote vissterfte. In Vlaanderen situeerde de vissterfte zich tussen de grens met het Waalse gewest en het sas van Idegem, een traject van ongeveer 9 km lang.

Uit het verslag van het Agentschap voor Natuur en Bos blijkt dat er naar schatting minimaal 6000 kg vis is gestorven. Er kan gesteld worden dat minstens 60% van de oorspronkelijke populatie is verdwenen. Het gaat voornamelijk om brasem, karper, giebel, snoek en snoekbaarzen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background