10 okt 2007

Verslag Gemeenteraad 9 oktober

Gisteren vond in het Geraardsbergse stadhuis de maandelijkse gemeenteraad plaats. Na een zomerstop was de agenda goedgevuld, vooral met dagdagelijkse uitvoeringen.

De gemeenteraad keurde een deontologische code goed die de dienstverlening aan de bevolking vaststelt. Daarnaast werd ook “het plan van aanpak” goedgekeurd, met in het bijzonder het opzetten van een intern controlesysteem.

Ook het meerjarenplan voor de politiezone Geraardsbergen-Lierde werd goedgekeurd.
En er werd een bedrag van ongeveer 840.000 euro goedgekeurd voor de herstellingswerken aan de kerk van Schendelbeke.

De Openbare Bibliotheek zal vanaf 1 november een samenwerkingsovereenkomst afsluiten met de provincie Oost-Vlaanderen. Zo zal de Geraardsbergse bibliotheek aangesloten zijn bij het Provinciaal Bibliotheeksysteem. Bij de interpellaties was het David Larmuseau die 5 interpellaties aan het schepencollege voorschotelde. Het CD&V-raadslid interpelleerde naar een een correcte financiëring voor het Rode Kruis en een financiële herwaardering van de plaatselijke kermissen. Verder wil Larmuseau een wijziging in het politiereglement. Op die manier wil hij vermijden dat buurtbewoners klacht kunnen indienen wegens geluidsoverlast, als gevolg van spelende kinderen.
Tenslotte kaartte hij het onderhoud van voetpaden en wandelwegen aan en eiste hij een waterzuivering die toegankelijk is voor iedere inwoner.

Collega Andrée Depreter interpelleren over de zichtbaarheid van het Arjaantheater. Door de hoge struiken is het hele complex niet meer te zien, een probleem dat de stad binnenkort gaat verhelpen.

Thierry Malfroid interpelleerde naar het aanhoudend geweld op de markt.

De motie van het Vlaams Belang om er bij het de formateur op aan te dringen zo snel mogelijk een regering te vormen werd door de meerderheid verworpen. Volgens burgemeester De Chou is dit een taak van de parlementairen, en niet van de lokale besturen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background