22 dec 2007

Verslag Gemeenteraad 21 december

Gisteren werd op de gemeenteraad het lokaal sociaal beleidsplan, het sportbeleidsplan en het cultuurbeleidsplan goedgekeurd. CD&V raadslid Alex Wijnant stelde zich daarover verschillende vragen. Zo betreurt hij het dat de stad weinig aandacht schenkt aan het onroerende cultureel erfgoed en meer de voorkeur geeft aan verschillende nieuwbouwprojecten. Wijnant vroeg tevens flexibelere openingsdagen van het openluchtzwembad.

Verder interpelleerde de CD&V-er over de extra kosten die nodig zijn om het jeugdcentrum De Spiraal geluidsdichter te maken. De extra werken die Wijnant begroot op 60.000 euro zijn kosten die vermeden konden worden vindt hij. Reeds van voor de aankoop van het gebouw waren volgens Wijnant de problemen gekend. Hij vindt het zonde dat de belastingsbetaler nu moet opdraaien voor de kosten.

Het Vlaams Belang van Geraardsbergen is niet te spreken over de prijsstijging die het stadsbestuur gaat doorvoeren op drinkwater. “Onder het mom van ecologische redenen heeft het Geraardsbergse stadsbestuur het voornemen genomen om de drinkwaterbelasting te verhogen.” zegt Thierry Malfroidt. De bijdrage voor de opvang en het transport van afvalwater, dat vorig jaar werd ingevoerd, verhoogt volgens Vlaams Belang met 50%.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background