10 mei 2013

Vernieuwing van Denderstuwen blijft uit door MER-rapport

De vernieuwing van de Denderstuwen in het centrum van Geraardsbergen komt er ten vroegste in 2014. “Dat heeft te maken met het milieu-effecten-rapport”, zegt minister van openbare werken Hilde Crevits (CD&V) aan onze redactie naar aanleiding van een open brief van burgemeester Guido De Padt (Open Vld).

Daarin uit De Padt zijn frustratie over de uitblijvende werken en installatie van automatische stuwen. “De minister kondigde vorig jaar aan dat uiterlijk op 31 december 2012 de vernieuwing van start zou gaan. In totaal moeten er 5 stuwen tegen 2018 vernieuwd zijn. Dat wordt dus ongetwijfeld later”, zegt de Geraardsbergse burgemeester.

“We zijn na de wateroverlast meteen in actie geschoten en hebben de nodige budgetten in 2012 voorzien. Ook de aanbesteding is gebeurd”, verdedigt de minister zich. “We rekenden er echter op dat we een vrijstelling zouden krijgen voor het milieu-effecten-rapport, wat niet het geval is”.

De Padt betreurt dat er in Wallonië intussen wel actie wordt ondernomen om de wateroverlast in de toekomst in te perken. “De Dender wordt er gebaggerd en dijken werden langs de oevers opgetrokken. Het resultaat zal een versnelde afvoer van het zwellende water naar Geraardsbergen zijn.”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background