20 dec 2007

Vernieuwing in bibliotheek

Enkele weken geleden maakten we al melding van een vernieuwing binnen de Geraardsbergse bibliotheek. Sinds 26 november is de bib van Geraardsbergen immers aangesloten bij het Provinciaal BibliotheekSysteem (PBS) en is het lidmaatschap gratis. Online vindt je de bibliotheek nu ook via www.ovinob.be/geraardsbergen.

Ook nieuw is de Verhaaltjeskaart. Dit geef elk kind kind 12 voorlees(half)uurtjes cadeau in de bibliotheek van Geraardsbergen. Elke eerste zaterdag van de maand wordt er door een enthousiaste bibmedewerker van 10u30 tot 11u een grappig, spannend of ontroerend verhaal voorgelezen aan kinderen uit de 2de en 3de kleuterklas en het 1ste en 2de leerjaar. Er wordt telkens een stempel gezet op de kaart en de kinderen die aan het eind van het jaar het meest naar het voorleesuurtje zijn geweest, krijgen nog een cadeautje.

In 2008 wordt er op de volgende zaterdagen voorgelezen: 5 januari, 2 februari, 1 maart, 5 april, 10 mei, 7 juni, 5 juli, 2 augustus, 6 september, 4 oktober, 8 november en 6 december.

Nog meer vernieuwing gebeurde in de tijdschriftencollectie van de bibliotheek. In een rustig hoekje, onder het genot van een kopje koffie, kan je een tijdschrift lezen.
Een ruim aanbod van 100 tijdschriften rond de meest uiteenlopende onderwerpen zoals gastronomie, huis en tuin, gezondheid, opvoeden, sport, reizen, senioren, geld, computers, televisie en film, muziek, boeken, natuur, geschiedenis en nog veel meer vind je er terug. Er zijn tevens een aantal Franstalige en Engelstalige magazines terug te vinden.
Vanaf januari 2008 komen er nog een pak titels bij (Nest, Grande, Royals, Milo, Evita, Grinta, Bloemen en Planten, e.a.).

Als goed voornemen plant men volgend jaar een frisse wind doorheen de collectie strips voor volwassenen te laten waaien.

En dat is nog niet alles, want vanaf januari zullen er 4 computers (ipv 1) beschikbaar zijn om te surfen op het internet. Tevens is er de mogelijkheid te werken met Word, Excel en Powerpoint. Ieder lid kan gratis gebruik maken van deze computers.

De Geraardsbergse bibliotheek bevindt zich in de Gasthuisstraat 28 en kan je bereiken via 054/ 41 26 92 of www.geraardsbergen.be/bibliotheek. Het filiaal van Moerbeke bevindt zich aan de Edingseweg 202 in Moerbeke. Je kan hen bereiken via 054/ 41 63 08.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background