14 dec 2009

Vernieuwd subsidiereglement

De plaatselijke verenigingen zijn de motor voor de culturele dynamiek en stimuleren inwoners tot participatie. Daarom wil het stadsbestuur van Geraardsbergen hen de nodige ondersteuning bieden. Vanaf 2010 wil schepen De Padt méér middelen ter beschikking stellen, de reguliere werking van verenigingen beter ondersteunen en gemeenschapsvormende projecten ondersteunen. Ook als de aanvragers niet aangesloten zijn bij de Stedelijke Cultuurraad.

“Er is vooreerst de toelage voor socio-culturele verenigingen, aangesloten bij de Cultuurraad. Voor deze verenigingen zijn drie vormen van subsidie mogelijk met name de basis-, activiteiten- en projectsubsidie”, zegt De Padt.

De basissubsidie verdeelt de middelen op een gelijke wijze onder de verenigingen. Daarnaast is er de activiteitensubsidie die werkt op basis van een puntensysteem volgens het principe ‘loon naar werken’. De projectsubsidie wordt verleend aan verenigingen die een bijzonder en of vernieuwend project indienen.

“Met de impulssubsidie G’DORPEN wordt tegemoet gekomen aan de vraag om initiatieven die van onderuit groeien en die cultuurbeleving én ontmoeting in het Centrum en de deelgemeenten stimuleren, te betoelagen”, zegt De Padt. “Samenwerking en procesgericht werken zijn belangrijke voorwaarden. De aanvragers hoeven niet aangesloten te zijn bij de Stedelijke Cultuurraad.”

Het reglement en de verschillende aanvraagformulieren kan je terugvinden op
www.geraardsbergen.be of bij de cultuurdienst (054/ 43 72 88).

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background