3 jun 2009

VERKIEZINGEN: Vlaams Belang

Zondag moeten we opnieuw naar de stembus. Dit keer voor de Vlaamse en Europese verkiezingen. Als je niet meteen bezig bent met politiek, dan blijft de vraag: “Naar wie zal je stem gaan?”.

Er zijn de grote kanonnen die iedereen kent van op televisie. Maar er zijn er ook bij uit onze eigen regio. Dagelijks stellen we de kandidaten van een andere partij voor. Mensen uit de regio. We volgen daarvoor de volgorde van de officiële kieslijsten.

Geraardsbergs gemeenteraadlid Stéphan Bourlau komt op bij de verkiezingen van 7 juni op de Vlaamse lijst voor Vlaams Belang. Hij staat 19de bij de lijst voor de effectieven.

Stéphan is 49 jaar en woon in Goeferdinge. Hij woont samen met zijn vriendin en heeft één zoon. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met het organiseren van wielerwedstrijden en is hij ex-wielrenner.

Wat heb je in het verleden politiek al kunnen verwezenlijken?

Eén van mijn verwezenlijkingen is het feit dat ik in de Geraardsbergse gemeenteraad van mei 2007 de motie voor de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde heb laten goedkeuren door de gemeenteraad van Geraardsbergen. Geen enkele collega heeft dit tot hiertoe kunnen verwezenlijken in Vlaanderen. Regelmatig kom ik tussen in de gemeenteraad over zaken zoals leegstand en verwaarlozing van gebouwen, veiligheid in en rond het Abdijpark, presentiegelden van burgemeester en schepenen. Ik diende reeds een aantal klachten in bij de gouverneur.

Welk verschil kan je voor de regio brengen, indien je binnenkort zou verkozen worden?

Uiteraard kan één verkozene niet het verschil maken maar zaken zoals een betere ontsluiting naar Geraardsbergen toe is één van mijn stokpaardjes. Ik geloof indien Geraardsbergen beter bereikbaar zou zijn, er meer bedrijven zich zouden vestigen, wat uiteindelijk jobs zou opleveren. Ons jonge afgestudeerde mensen komen niet meer terug naar Geraardsbergen omdat er simpelweg geen toekomst (lees: werk) is.

Waarom dient de kiezer op u te stemmen?

Harde aanpak van de criminaliteit. Vreemdelingen moeten onze wetten respecteren en zich aanpassen (en niet andersom) of terugkeren. Ik pleit vooral voor het behoud van Westerse waarden. Gezinshereniging verstrengen en asielmisbruik tegengaan. Ik pleit voor de afschaffing van de snel-belg-wet en een verplichte inburgering (onze taal leren), zodat wij op zijn minst kunnen communiceren. Tot slot is er ook de opheffen van het ‘cordon’.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background