5 jun 2009

VERKIEZINGEN: Open VLD

Zondag moeten we opnieuw naar de stembus. Dit keer voor de Vlaamse en Europese verkiezingen. Als je niet meteen bezig bent met politiek, dan blijft de vraag: “Naar wie zal je stem gaan?”.

Er zijn de grote kanonnen die iedereen kent van op televisie. Maar er zijn er ook bij uit onze eigen regio. Dagelijks stellen we de kandidaten van een andere partij voor. Mensen uit de regio. We volgen daarvoor de volgorde van de officiële kieslijsten.

Minister van Binnenlandse Zaken Guido De Padt staat op de lijst voor de Vlaamse verkiezingen. Guido De Padt staat op de 14de plaats bij de opvolgers van Open VLD. Hij woont in het hartje van Geraardsbergen, werd vorige maand 55 jaar en is jurist van opleiding. Sinds 1982 is hij politiek actief als schepen, provincieraadslid, bestendig gedeputeerde, burgemeester, voorzitter OCMW, volksvertegenwoordiger en minister. Hij zette zijn advocatenpraktijk stop in 2000, om zich voltijds met de politiek bezig te houden.

Wat heb je in het verleden politiek al kunnen verwezenlijken?
•    overname door de provincie en verdere uitbouw recreatiedomein De Gavers;
•    renovatie stadscentrum (heraanleg binnenstad, verfraaiing Denderkaaien, aanzet heraanleg Vesten, enz.).
•    nieuw uniek toeristisch kantoor.
•    beslissing nieuwbouw rustoord
•    invoering laag tarief belbus.

Welk verschil kan je voor de regio brengen, indien je binnenkort zou verkozen worden?
Als 14de opvolger kan ik niet verkozen worden. Geraardsbergen en de Zuid-Oost-Vlaamse regio lagen en liggen mij heel na aan het hart. De ontsluiting, de toeristische en sociaal-economische ontplooiing en de aandacht voor de zwakkeren in onze samenleving, zijn voordturende aandachtspunten.

Waarom dient de kiezer op u te stemmen?
Ik ijver voor een verdere verlaging van de belastingen en lasten voor burgers en bedrijven. Daarnaast moet een modernisering van de arbeidsmarkt voor minstens 150.000 bijkomende jobs zorgen. Tot slot moet Geraardsbergen meer en beter op de kaart gezet worden door de uitbouw van een Vlaams virtueel toeristisch loket.

Caroline De Padt is de dochter van Guido De Padt en staat wel op een verkiesbare plaats. Zij komt op voor de Europese verkiezingen. Als je voor Caroline wil stemmen moet je zoeken naar de 9de plaats voor de Europese Lijst van Open VLD. Ondanks haar 27 jonge lentes werd Caroline in 2007 verkozen tot raadslid van de Provincie Oost-Vlaanderen. Daarnaast is ze werkzaam te Geraardsbergen in de bank- en verzekeringssector. En niet oninteressant, Caroline is nog vrijgezel en gaat graag op stap met vrienden.

Wat heb je in het verleden politiek al kunnen verwezenlijken?

In december 2007 ben ik verkozen als raadslid van de Provincie Oost-Vlaanderen. Mijn carrière in de politiek is dus nog jong en ik probeer vooral de vinger aan de pols te houden wat betreft de dossiers die belangrijk zijn en mijn interesse wekken. Met betrekking tot onze mooie stad volg ik vooral de problematiek rond water op en natuurlijk ook ons Provinciaal domein De Gavers. En meer in het algemeen vind ik het belangrijk op te volgen welke ondersteuning de Provincie kan geven op gebied van jeugd en vrije tijd.

Welk verschil kan je voor de regio brengen, indien je binnenkort zou verkozen worden?

Iets specifiek voor de regio is heel moeilijk te benoemen, Europa ligt namelijk nogal ver van ons bed. En dat is juist het gene ik wil veranderen. Men moet zich bewust zijn van de belangrijkheid van Europa en wat zij voor ieder van ons kan betekenen.

Waarom dient de kiezer op u te stemmen?

Europa moet uit het slop geraken en vooruitgaan. We zijn misschien één van de kleinste continenten maar we moeten samen sterk staan in de onderhandelingen met andere wereldspelers. Europa moet werkbaarder worden, overzichtelijker en duidelijker.
En in die vooruitgang kan Europa zorgen voor vrede en welzijn voor iedereen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background