2 jun 2009

VERKIEZINGEN: N-VA

Zondag trekken we met zijn allen naar de stembus voor de Vlaamse en Europese verkiezingen. Maar voor wie of welke partij zou je je stem uitbrengen? Misschien voor iemand uit de regio? Wij stellen alle kandidaten uit de regio Geraardsbergen-Lierde deze week aan je voor en stelden hen elke drie dezelfde vragen.

Filip d’ Hose is de enige uit onze regio die opkomt voor N-VA. Als bijna 40-jarige gaat hij voor een plaatsje in het Vlaamse Parlement. Hij staat op de 16e plaats bij de effectieven.

Filip woont in Overboelare en groeide op in Sint-Martens-Lierde. Hij is leraar Nederlands-Engels in het secundair onderwijs in Geraardsbergen.
Voor Filip d’ Hose deze vragen:

Wat heb je in het verleden politiek al kunnen verwezenlijken?

•    In Ophasselt (via petitie): heraanleg van een deel van de straat “Vrijheid”;
•    Gemeenteraadsverkiezingen 2006: medewerking als toenmalig N-VA-voorzitter aan de vorming van het Geraardsbergs kartel CD&V/N-VA;
•    Inspanningen, samen met voormalig Vlaams mediaminister Geert Bourgeois om illegale Franstalige radiozenders uit de lucht te halen. In sommige gebieden langsheen de taalgrens hebben deze inspanningen ondertussen vruchten afgeworpen;
•    Het verwijderen van de illegale verkeersborden “kiss and ride” (in strijd met de taalwetgeving);
•    Deelname aan het brede maatschappelijke debat via diverse krantenartikels en lezersbrieven (regionale pers).

[u]Welk verschil kan je voor de regio brengen, indien je binnenkort zou verkozen worden?[/u]

Indien ik verkozen zou worden, wil ik me specifiek toeleggen op het verbeteren van de mobiliteit en de ruimtelijke ordening in onze regio: verkeersproblematiek in het algemeen, dichtslibbing van ons wegennet in het bijzonder, herbebossing in functie van plattelandstoerisme, inbreiding van de stads- en dorpskernen om de open ruimte te vrijwaren.

Waarom dient de kiezer op u te?

Als zelfbewuste Vlaming heb ik mijn keuze gemaakt: we moeten de uitdaging aangaan om los te komen van de Belgische bevoogding. De N-VA streeft naar een staatsverband dat de belangen van 6 miljoen Vlamingen consequent verdedigt. Van het allergrootste belang is de inkrimping van de ondoorzichtige financiële transfers van Vlaanderen naar Wallonië: 11 miljard euro. Beeld je eens welke problemen we daarmee zouden kunnen aanpakken! Er zijn enorm veel sociale noden in Vlaanderen die nu niet of onvoldoende gelenigd worden.

De voorbije 15 jaar was ik professioneel actief in de logistieke sector, vooral werkend aan milieuvriendelijke transportoplossingen. Al die tijd werd er door de beleidsmakers veel gepalaverd over het bevorderen van het goederenvervoer via het spoor en de binnenvaart. Maar uit eigen ervaring weet ik: veel geblaat en weinig wol! De cijfers liegen er niet om: onze wegen slibben steeds verder dicht. De N-VA is voorstander van de verdere ontwikkeling van Vlaanderen als logistieke draaischijf, maar als we ons land leefbaar willen houden, dan moeten er dringend een aantal knopen doorgehakt worden. Met de N-VA wil ik eraan werken dat een aantal dossiers, zoals het opnieuw bevaarbaar maken van de Dender, in een stroomversnelling terechtkomen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background