2 jun 2009

VERKIEZINGEN: Groen!

Zondag trekken we met zijn allen naar de stembus voor de Vlaamse en Europese verkiezingen. Maar voor wie of welke partij zou je je stem uitbrengen? Misschien voor iemand uit de regio? Wij stellen alle kandidaten uit de regio Geraardsbergen-Lierde deze week aan je voor en stelden hen elke drie dezelfde vragen.

Johan De Weerdt is 50 jaar en komt op voor de Vlaamse Verkiezingen. Hij staat op de lijst van de effectieven voor Groen!. Je vindt hem op de 20ste plaats.

Johan is secretaris van Groen! Geraardsbergen en streekverantwoordelijke voor Z-O Vlaanderen samen met Fien Loman. Naast zijn liefde voor muziek, politiek en tennis; is hij vader van twee zonen.

Wat heb je in het verleden politiek al kunnen verwezenlijken?

De stad Geraardsbergen sluikstorten in Vloesberg met toestemming van toenmalig burgemeester Guido De Padt. Ik voerde actie tegen deze praktijken. Er loop nog steeds een gerechtelijk onderzoek tegen de stad Geraardsbergen. Daarnaast diende ik 4500 handtekening in voor veiligere wegen, 1500 handtekeningen tegen de leemontginning in Schendelbeke, 1300 handtekeningen tegen het vliegveld van Overboelare en 1000 handtekeningen tegen het afval- en asbeststort in het centrum van Geraardsbergen.

Ook de lokale afdelingen van de Klimaatkoepel, Fietsersbond, Trage Wegen Front werden samen met mij opgericht.

Welk verschil kan je voor de regio brengen, indien je binnenkort zou verkozen worden?

De 20e plaats is een plaats waarop je de partij steunt en er voor zorgt dan onze zo Vlaamse kandidate Elisabeth Meuleman verkozen wordt in het Vlaamse Parlement.
Het verschil dat Elisabeth Meuleman kan brengen is enorm, er is geen Groene verkozene voor onze regio, deze keer zit de kans er dik in. Elisabeth staat op de 2e plaats en we hopen in ZO Vlaanderen dat ze het haalt tegen de Gentse kandidaten.
Dank zij mijn functie als streekverantwoordelijke en goede relatie met onze ZO Vlaamse kandidaten kunnen we veel doen voor onze regio.

Waarom dient de kiezer op u te stemmen?

Extra jobs in Zuid-Oost-Vlaanderen door een vergroening van onze economie, groene tewerkstelling en groene bedrijventerreinen en woningen ecologisch renoveren. Daarnaast is investeren in hernieuwbare energie belangrijk. Ik pleit ook voor het natuurbehoud, ecotoerisme en milieuvriendelijke landbouw. Daarnaast ben ik grote voorstander van onthaaste school, verkeersleefbaarheid, kinderopvang, sociale ecowijken en de aanpak van armoede. Tot slot wil ook een einde van de N-wegen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background