4 dec 2010

Verkeersveiligheidsrapport levert resultaten op

Op de N42 Groteweg/Astridlaan en Gentse Steenweg in Geraardsbergen werden een aantal maatregelen genomen naar aanleiding van het verkeersveiligheidsrapport 2009.

De belangrijkste is de rijstrookversmalling aan het begin van de Marktweg, die nu veiliger is voor zwakke weggebruikers en gemotoriseerde tweewielers. Door de versmalling moeten bestuurders vertragen om de Marktweg in te rijden vanaf de Astridlaan en andersom. Tussen juli 2006 en juni 2008 gebeurden op dat kruispunt negen verkeersongevallen met zwakke weggebruikers, na de versmalling twee.

Het aantal ongevallen met lichamelijk letsel is gedaald op de drie wegen, maar het algemene aandeel van de zwakke weggebruikers niet. De ongelukken tijdens de huidige referentieperiode waren wel minder ernstig en dat is volgens de politie vooral te danken aan de lagere snelheid. Geen voorrang verlenen blijft de hoofdoorzaak van verkeersongevallen op de N42, voornamelijk bij het oprijden van de parking van een handelszaak op de Astridlaan.

Binnenkort wordt ook het fietspad vanaf de Strichtstraat in Deftinge tot aan het kruispunt met de Aalstsesteenweg heraangelegd. De wortels van de bomen die langs het fietspad staan, hebben er een hobbelparcours van gemaakt. Naast de infrastructurele maatregelen komen er ook controles tegen opgedreven bromfietsen en een sensibiliseringscampagne rond ongevallen bij het oprijden van parkings.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background