14 okt 2008

Verkeersveiligheid rond scholen

De krant het Nieuwsblad heeft een enquête gedaan over de verkeersveiligheid bij duizend scholen in Vlaanderen. In Geraardsbergen krijgt basisschool Centrum de slechtste score.

Ondanks er een zone 30 is ingevoerd, wacht de school op maatregelen van de stad Geraardsbergen. Zo komt er in de toekomst een verkeersdrempel. Ondertussen zet de school wel toezicht in.

De Buitengewoon basisonderwijs Sint-Jozef komt het best uit de enquête. De school heeft een zone 30, een veiligheidshekje en gemachtigde opzichters. Daarnaast is er ook een ruime parking.

In Sint-Maria-Lierde heeft de basisschool in de Schoolstraat de zwakske schore. De vestiging is gelegen in een een smalle straat zonder fietspad of trottoir. ‘s Ochtends en ‘s avonds heerst er een chaos door stilstaande wagens waar kinderen in- of uitstappen.

Vlaams minister van Mobiliteit Van Brempt belooft maatregelen om de veiligheid rond de scholen in Vlaanderen te verbeteren.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background