28 nov 2009

Verkeersdrempels zijn niet wettelijk in orde

“Geraardsbergen telt tientallen verkeersdrempels die te stijl of te kort zijn. Waardoor auto’s beschadigd raken, zelfs als ze heel traag over de drempels rijden.” Dat zegt gemeenteraadslid Thierry Malfroidt (Vlaams Belang). Volgens Malfroidt zijn de drempels niet conform met de wetgeving en moet de stad de drempels aanpassen of verwijderen.

Ondermeer in de Dagmoedstraat, die kruist met het Ooievaarsnest, in Schendelbeke en de drempel op de kruising van de Onkerzelestraat met de Brusselsestraat zijn de drempels niet in orde.
“Het gemeentebestuur moet zich er van bewust zijn dat ze aansprakelijk kunnen worden gesteld in geval van schade aan voertuigen of aan huizen indien de oorzaak op de een of andere manier bij een niet-reglementaire verkeersdrempel ligt”, aldus Malfroidt.

Vlaams Belang is voorstander van het verdwijnen van de drempels uit het straatbeeld. “Die dingen worden vaak overal te pas en te onpas geïnstalleerd, alsof dat de enige oplossing is om wagens trager te doen rijden. Bovendien zijn ze slecht voor het leefmilieu aangezien de chauffeurs zo sterk moeten afremmen alvorens erover te rijden dat ze daarna weer moeten optrekken”, aldus Malfroidt.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background