4 feb 2016

Verenigd Handelscentrum neemt verse start

Woensdagavond had de eerste infovergadering plaats met nieuwe voorzitter Danny Rombaut

In ijssalon ‘t Zoete had woensdagavond de eerste infovergadering plaats van het ‘Verenigd Handelscentrum Geraardsbergen’, onder leiding van kersverse voorzitter Danny Rombaut. Danny die zelf de ‘Pasta Al Dente’ zaken uitbaat aan de Kaai en het Stationsplein in Geraardsbergen, ziet zichzelf vooral als de gewone man in de straat. Hij zal regelmatig bij de handelaren polsen wat er leeft onder de mensen.

“Ik wil vooral ook een luisterend oor zijn. Ik vind het heel belangrijk dat de mensen ten allen tijde bij mij terecht kunnen indien zij vragen hebben, of een oplossing zouden willen vinden voor een bepaald probleem. Dat is toch wel een belangrijke taak als voorzitter” zegt Rombaut, “om op die manier te weten wat er leeft en om tot een goede samenwerking te komen” aldus Rombaut.

“Ik zal ook geen enkele beslissing uitsluitend op mezelf nemen, dit zal steeds in samenspraak gebeuren met de andere bestuursleden van het Verenigd Handelscentrum. Verder wil ik benadrukken dat het bij evenementen niet de bedoeling is dat we straten gaan afsluiten. We gaan dit enkel beperken tot een tweetal events per jaar, bij ‘Hapje Tapje’ en de jaarlijkse braderij tijdens de ‘Eerste Toog'” voegt de voorzitter er aan toe.

Op termijn is het de bedoeling om de handelaren die bij het Verenigd Handelscentrum zijn aangesloten uit te breiden. Terwijl dit nu nog beperkt is tot de grootste winkelstraten in het stadscentrum, waaronder de Grotestraat, Oudenaardsestraat, Lessensestraat en het Stationsplein. 

Schepen van Economie Véronique Fontaine gaf mee dat in de toekomst het ‘Centerpro’ project zal uitgewerkt worden, dit is de uitbouw en de uitvoering van een professioneel centrummanagement. “De taak van die centrummanager zal er uit bestaan om een bepaalde strategie uit te werken, waarbij het aanbod en het succes van de handelszaken zal verzekerd worden” zegt Fontaine. “Het zal de bedoeling zijn dat de centrummanager ons handelscentrum op een positieve manier gaat promoten, en te laten zien dat Geraardsbergen een attractief aanbod heeft aan handelszaken” aldus Fontaine. 

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background