20 nov 2007

Verdraagzaamheidsdag

Vandaag wordt voor de eerste keer de Nationale Verdraagzaamheidsdag georganiseerd. Op initiatief van freinetschool De Klaproos en met medewerking van basisschool Dender en Centrum hebben alle leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar deze namiddag een vredeslied gezongen op de Markt van Geraardsbergen.

Achteraf liet elk kind een zwarte of witte ballon los. Aan elke ballon hing een kaartje met een persoonlijke verdraagzaamheidsboodschap. Ook de lessen stonden in de deelnemende scholen in het teken van verdraagzaamheid.

De Verdraagzaamheidsdag is ontstaan ter nagedachtenis van de slachtoffers van de racistische moorden op 11 mei 2006 in Antwerpen. Een jaar later lanceerde Tim Devolder, dirigent van het Kinderfonds Classics for Kids het verdraagzaamheidslied ‘Zwart-Wit’. Met deze single wilde het Classcis for Kids Koor, dat zelf uit veertig jonge muzikanten uit meer dan tien verschillende landen bestaat, een positief verhaal over gelijkheid, solidariteit en verdraagzaamheid brengen. De opbrengst van de verkoop van deze single ging integraal naar de organisatie van een grootse Verdraagzaamheidsdag in alle Vlaamse scholen.

Als datum voor deze nieuwe Nationale Verdraagzaamheidsdag werd symbolisch gekozen voor 20 november, de dag die de Verenigde Naties uitriepen tot internationale dag van de Rechten van het Kind. Alleen al in Vlaanderen krijgt de Nationale Verdraagzaamheidsdag de steun van zo’n 150 gemeentebesturen en het (GO!) Gemeenschaps- en stedelijk onderwijs en het Katholiek onderwijs.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background