7 nov 2006

Verdere uitbouw landbouweducatie

Muisje Pierlepein is de nieuwsgierige, ondernemende en sociale muis, die leerlingen vertrouwd maakt met de landbouw, het platteland en de land- en tuinbouwbedrijven.
Voortaan vindt men muisje Pierlepein op acht Oost-Vlaamse bedrijven, waaronder de Wambashoeve in Geraardsbergen. Het project geeft uitvoering aan een afspraak tussen Vlaanderen en de provincie om landbouweducatie verder uit te bouwen.
Het idee is eenvoudig, maar vraagt een open geest en veel enthousiasme. Voor de gastvrije land- en tuinbouwers en voor de begeleidende leerkrachten werd een didactische koffer samengesteld op maat van het bedrijf en op maat van de doelgroep. Met de Pierlepeinschatkist ontdekken de leerlingen op landbouwbedrijven leuke weetjes rond o.m. boerderijdieren, melk, het teeltproces, enz.
In samenwerking met de Provinciale Landbouwkamer zijn er rond de Wambashoeve ook een 7-tal bordjes van muisje Pierlepein geplaatst. Het Pierlepeinmuisje stelt enkele eenvoudige vragen over de boerderij en het boerenleven. Aan de achterzijde van het bord wordt een woordje uitleg gegeven.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background