30 mrt 2006

Verdachte namaak-stroomgroepen opgepakt

Op een camping in Geraardsbergen hebben lokale politie van Geraardsbergen en Zottegem en de federale politie van Oudenaarde meer dan 80 namaak-stroomgroepen in beslag genomen. Zes verdachten zijn opgepakt, verhoord en weer vrijgelaten.
De namaak-stroomgroepen zijn van het merk Honda. Dergelijke namaakproducten worden sinds oktober 2005 verkocht in België. Deze stroomgroepen vertonen echter een aantal gebreken en kunnen onherstelbare schade veroorzaken aan apparaten met elektronische componenten zoals pc’s. De stroomgroepen worden aangeboden door rondreizende verkopers, op internet of op rommelmarkten en de prijs schommelt tussen de 800 en de 1500 euro. De documenten die bijgeleverd worden zijn veelal vals. De federale politie raadt iedereen aan om enkel bij erkende verkopers te kopen. Verdachte aanbiedingen kunnen best bij de politie gemeld worden.
Zes verdachten, die in een caravan zaten op het ogenblik van de politie-actie, zijn opgepakt.
Het gerecht van Oudenaarde heeft de zes verdachten laten verhoren en heeft hen daarna vrijgelaten. De stroomgroepen blijven in beslag genomen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background