21 jul 2010

Vellice wint eerste editie van Dokrock

De eerste editie van Dokrock, een organisatie van Radio MIG (fm 104.9), het AGB en de Geraardsbergse Sportdienst, kende een prima start.

Bedoeling was dat jonge, talentvolle bands uit de regio, een zomerhit in een rockjasje staken. Zij brachten hun live-performance op de ligweide aan het zwembad Den Bleek in Geraardsbergen. MIG koppelde daar een live-uitzending aan vast, zodat ook de thuisblijvende luisteraars niets hoefden te missen. Veel sfeer, zowel op als rond het podium. Het weer bleek geen spelbreker te zijn en ook de organisatie en coördinatie verliepen prima!


Vellice

Winnaar van deze eerste editie werd Vellice met hun rockversie van Loco-Motion, een nummer van Kylie Minogue. Zij haalden het van de vier andere bands: Eight Ash Down , Feedback, My Toxic Memory en Mayday. 

Beluister een fragment van de winnaar Vellice: {enclose dokrock-vellice.mp3}

Vellice is een 4-koppige band bestaande uit Valentin, Mathias, Nelis en Jonas. Voordien speelden ze nog nooit covers. Na hun overwinning brachten ze nog een zelfgeschreven nummer. Valentin was bijzonder blij met de overwinning en zei het niet verwacht te hebben. De bands waren sterk aan elkaar gewaagd en de keuze voor de juryleden (Jim Cole en Dave Varlet) was dan ook niet evident. Cole vond het knap dat de band erin slaagde om iets nieuws met het nummer te doen, ook al werd het in het verleden al twee keer gecoverd. Hij noemde het een Je m’en fous-versie, met een grote opzwepende kracht. Dave Varlet kon zijn collega alleen maar bijtreden.


Eight Ash Down

Positieve commentaar was er ook voor Eight Ash Down met Paparazzi, die tweede eindigde. De jury was erg onder de indruk, vooral omdat de groep nog maar vijf maanden bestaat. Er schuilt veel potentieel in de band en de zangeres heeft een sublieme stem.


Mayday

Ook de andere bands hebben een verdienstelijke poging ondernomen. Mayday bracht met Demasiado Corazon een Spaans en zonnig nummer.


My Toxic Memory

Feedback

My Toxic Memory probeerden het met Summer Jam en Feedback bracht met Et c’est parti een moeilijk, maar degelijk nummer. Varlet vond winnen belangrijker dan deelnemen, had een groot respect voor alle deelnemers, die op zo’n jonge leeftijd de moed hadden op een podium te staan.

Winnaar Vellice mag dankzij MIG een cd met eigen nummers opnemen in de professionele MM opnamestudio in Atembeke. Daarnaast mag de band hun nummer ook spelen tijdens de openluchtcinema aan het Stationsplein op woensdag 4 augustus!

Zowel MIG, de toeschouwers, de bands, als het AGB en de Sportdienst van Geraardsbergen mogen terugblikken op een geslaagde eerste editie van Dokrock! Meer foto’s vind je terug in ons fotoalbum. In de loop van de dag kan je de optredens ook herbekijken via MIG TV.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background