15 feb 2010

Veiligheid wordt op politieraad besproken

Geraardsbergs burgemeester Freddy De Chou (SP.a) is de welles-nietes spelletje in de pers omtrent de onveiligheid in Geraardsbergen beu.

“Al te vaak wordt de illusie gecreëerd dat het stadsbestuur geen actie onderneemt tegen de criminaliteit in de stad. Dit is absoluut onwaar. Er werd immers nog nooit zoveel aandacht besteed aan de veiligheid op het Geraardsbergse grondgebied als nu,” zegt De Chou.

Oppositiepartijen Vlaams Belang en CD&V vroegen, naar aanleiding van verschillende straatovervallen, een extra gemeenteraad en oprichting van een speciale commissie. Volgens De Chou is het echter aan de politieraad om alle politionele zaken te bespreken. “Alle partijen die in de gemeenteraad zetelen, zijn ook vertegenwoordigd in die raad, dus ook de oppositiepartijen. Bovendien zijn alle zittingen van de politieraad openbaar. Acties worden daar voorgelegd en cijfers besproken met de aanwezigen,” zegt De Chou.

Het stadsbestuur nodigt de partijen die blijven inspelen op het onveiligheidsgevoel van de bevolking uit om hun grieven en voorstellen hierop naar voor te brengen. De volgende vergadering vindt plaats op 25 februari om 20 uur. Als één van de agendapunten worden de criminaliteitscijfers voor 2009 toegelicht.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background