11 dec 2019

Veiligheid en nieuw administratief centrum prioriteit van Ninove

Nu het nieuwe politiegebouw klaar is, wordt het politiebudget verhoogd

De stad Ninove gaat de komende 6 jaar 50 miljoen investeren. Dat zal gebeuren zonder de belastingen te verhogen. Er komen wel een hervorming van de belastingen, waarbij bedrijven met veel tewerkstelling en een duurzaam beleid, korting krijgen. Woensdag werd de meerjarenplanning van het stadsbestuur voorgesteld.

Twee stadsmariniers

Veiligheid is topprioriteit voor burgemeester Tania De Jonge. Ninove kwam hierdoor de voorbije jaren geregeld in een negatief daglicht, wat vaak als kritiek werd gebruikt door oppositiepartij Forza Ninove.

We doen een uitbreiding van ons politiekorps, evaluatie en uitbreiding van het cameranetwerk en verhoging van het politiebudget. Daarnaast investeren we eveneens in een bredere werking van onze gemeenschapswachten en twee stadsmariniers om extra in te zetten op de samenlevingsproblemen.

Tania De Jonge

burgemeester Ninove

Het stadsbestuur wil, zoals verwacht, een nieuw administratief centrum. Het huidige voldoet niet meer en moet vervangen worden door een samenwerking met privé-partners. Dit om de factuur voor de stad te beperken.

de bib wordt vernieuwd

Naast de handelskernvernieuwing en de vernieuwing van het Stationsplein, wil men ook een wandelkade aanleggen langs de oever van de Dender. Bovendien wordt ook de doorsteek gerealiseerd tussen de Beverstraat en Kaardeloodstraat in het stadscentrum. En er komt ook een nieuw jeugdhuis op de OCMW-site.

Daarnaast wordt de bibliotheek vernieuwd en omgevormd tot een kennis-, ontmoetings- en doe-centrum. De Krepelstraat, die vaak last heeft van overstromingen, krijgt nieuwe rioleringen. Tot slot krijgt Doorn Noord, het nieuwe industrieterrein van Ninove, staat eveneens op het to do lijstje van de stad Ninove.

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 

Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background