1 dec 2016

Veel ideeën op rondetafelconferentie Kinderarmoede

Met welke ideeën kan kinderarmoede aangepakt worden in Geraardsbergen?

Ruim zeventig mensen hebben de voorbije twee weken nagedacht over hoe kinderarmoede kan aangepakt worden in Geraardsbergen. Uit cijfers blijkt immers dat bijna 1 kind op 5 in Geraardsbergen in armoede wordt geboren.

Een greep uit de brede waaier ideeën: de oprichting van een lokaal overlegplatform voor het Secundair Onderwijs, de aanwerving van een armoederegisseur, door coaching en vorming de vrijetijdspas meer ingang doen vinden in het verenigingsleven, de organisatie van een buddyproject voor zwangere vrouwen met vrijwilligers en studenten en de uitbouw van de sociale moestuin.

“We gaan proberen om de voorstellen maximaal uit te voeren”, belooft OCMW-voorzitter en schepen van armoedebestrijding David Larmuseau (CD&V). “Er komt eind 2017 een vervolgconferentie voor een beoordeling en de bijsturing van de resultaten.”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background