27 jul 2009

Veel dronkaards in sluipwegen

Tijdens de nacht van zaterdag 25 juli 2009 hield de verkeersdienst van de politiezone Geraardsbergen-Lierde een alcoholcontrole waarbij opmerkelijke resultaten werden behaald.

Er werd tijdens deze actie gecontroleerd op verschillende wegen waar sluipverkeer mogelijk is. Daarbij werden 76 bestuurders aan een alcoholcontrole onderworpen. 12 bestuurders bleken onder invloed te zijn van alcohol en dienden hun rijbewijs voor meerdere uren achter te laten. Drie onder hen hun rijbewijs werd, door het parket van Oudenaarde, onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

“Dit zijn geen bemoedigende resultaten, wanneer blijkt dat tijdens een weekendnacht meer dan 15% van de bestuurders onder invloed van alcohol rijdt.” zegt korpschef Kristof De Pauw.

Bij de controles werden er ook twee bestuurders betrapt voor het rijden zonder over een geldig rijbewijs. Eén van deze chauffeurs zijn rijbewijs was reeds afgenomen door de politierechtbank wegens verkeersonveilig gedrag.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

Volgende bericht

Inbraken


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background