9 mei 2009

VDAB en stad evalueren samenwerking

In Geraardsbergen loopt sinds enkele maanden het pilootproject ‘mobiele opleiding metselen’. Een mobiel opleidingsteam van VDAB kwam daarmee voor het eerst naar werklozen toe. Dat gebeurde op vraag van Geraardsbergs tewerkstellingsschepen Erwin Franceus. Tien cursisten werden de afgelopen maanden klaargestoomd om binnenkort als echte metser aan het werk te kunnen. Vrijdagavond kregen zij reeds een tussentijds getuigschrift.

Voor schepen Franceus was de opleiding metselen een eerste stap. In de toekomst wil hij graag een opleiding opstarten voor verzorgenden en computerleken. “Een computer is in bijna elke job aanwezig, alleen heeft niet iedereen de kennis om er mee te werken. Het zou goed zijn moest onze stad ook hiervoor een opleiding kunnen starten.”

Ook een klusjesdienst, in het verlengde van de reeds bestaande strijkwinkel, poetshulp en verstelatelier, ziet de schepen in zijn toekomstplannen. Daarin staat trouwens ook de opwaardering van het Technisch Onderwijs.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background