fbpx
11 jun 2013

VDAB blijft in Geraardsbergen

De VDAB behoudt haar dienstverlening binnen het Sociaal Huis in Geraardsbergen.

Ondanks eerdere besparingsplannen blijft de dienst behouden in Geraardsbergen. Eerdere plannen gaven een afslanking van de VDAB in het sociaal huis. De huidige werkwinkel zou hierdoor een uitdovend karakter hebben waardoor de VDAB enkel nog op afspraak zou raadpleegbaar zijn. Na verzet van zowel het OCMW als de stad wordt er nu teruggekomen op de plannen.

In Geraardsbergen zijn vandaag 1.076 inwoners werkloos. De werkloosheidsgraad in februari 2013 bedroeg 7,02% wat op zich iets lager is dan het gemiddelde in Vlaanderen. Daarentegen is de stijging van het aantal werklozen in Geraardsbergen met 11,2% (februari 2013 t.o.v. februari 2012) relevant hoger dan in het arrondissement (+ 4,9% en Vlaanderen + 6,6%). Vooral het aantal werklozen jongeren dan 25, + 19,9% in Geraardsbergen t.o.v. een stijging van 11,8 % in Vlaanderen, valt sterk op.

“Het zouden vooral de meest kwetsbare groepen zijn die door de geplande hervormingen zouden getroffen worden”, zegt OCMW-voorzitter David Larmuseau. “Zij kunnen minder overweg met moderne tools zoals de VDAB-website. Zelfs via het gratis nummer lukt het hen niet altijd. Een consulent in de plaatselijke werkwinkel is voor hen dikwijls de enige oplossing.”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


NU OP DE RADIO

Titel

Artiest

Background