14 jul 2005

V.B. wil staatsgrens tss Vlaanderen & Wallonië

Als het van het Vlaams Belang afhangt, moet de grens tussen Vlaanderen en Wallonië zo snel mogelijk een staatsgrens worden. In de week voor 11 juli liet de partij in elke brievenbus een pamflet vallen met daarbij een VL-autokenteken. De volgende dagen werden ook Vlaamse paspoorten uitgedeeld en leeuwenvlaggen aangeboden. Als laatste stap in deze campagne werden er overal langs de Vlaams-Waalse grens borden geplaatst, met daarop de tekst: ‘Hier eindigt België – Vlaanderen onafhankelijk’.

Dat gebeurde ook ook in Geraardsbergen, waar een ploeg van de lokale Vlaams Belang-afdeling samen met de parlementsleden Karim Van Overmeire, Gerda Van Steenberge en Nele Jansegers een bord plaatste op de grens tussen Geraardsbergen en Lessen. “Het is niet alleen de miljardentransfer van Vlaanderen naar Wallonië die de Vlaamse onafhankelijkheid noodzakelijk maakt,” aldus Karim Van Overmeire, “maar ook de veel te ingewikkelde Belgische staatsstructuur. Hoe kan er een goed beleid gevoerd worden in een land met zes regeringen en zeven parlementen, waar de Waalse minderheid telkens opnieuw de Vlaamse meerderheid kan blokkeren? Wij willen een Vlaamse staat, met één regering en één parlement, en waar het beleid afgestemd is op wat de meerderheid van de bevolking wil. Dat is democratie.”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background