30 okt 2008

VB klaagt bouwovertreding aan

Vlaams Belang gemeenteraadslid Stéphan Bourlau kaart de wantoestanden aan die gebeuren naar aanleiding van de herbouw van een handelszaak, voorheen een juwelierszaak, gelegen in de Grote Straat in Geraardsbergen.

Naar aanleiding van de homejacking op een juweliersgezin van zondagnacht werd er geconstateerd dat de signalisatie niet wettelijk in orde is. Volgens Bourlau is het dagelijkse kost dat er rond middernacht een vrachtwagen stopt die beton giet. Daardoor wordt ook de doorgang voor de automobilisten blokkeert.

“De bewoners worden daardoor in hun nachtrust gestoord en daarbij komt nog dat de werken ‘s morgens reeds om 6u of vroeger aanvang nemen met het nodige lawaai tot gevolg. Dit zijn bouwovertredingen en ik ga het college ter verantwoording roepen met de vraag deze wantoestanden met onmiddellijke ingang te laten stoppen. Ik heb de omwonenden dan ook de raad gegeven de politie te verwittigen indien deze praktijken verder gezet worden.” aldus Vlaams Belanger Bourlau.

Schepen van stedenbouw Eric Spitaels zegt dat de stad hier geen schuld treft: “Wij leveren enkel de bouwvergunning af. Met de uitvoering van de werken hebben wij niets te maken. Indien de buurtbewoners denken dat de bouwheer in overtreding gaat, ten opzichte van vergunning, kunnen ze een klacht indienen.”aldus Spitaels.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background