27 feb 2006

Vandaag verkeersveilige dag

Vandaag is het precies tien jaar geleden dat op de E17 ter hoogte van Nazareth een dramatische kettingbotsing gebeurde. Er vielen toen 10 doden en 56 zwaargewonden.
Meer dan 200 wagens waren in de kettingbotsing betrokken. Ter nagedachtenis aan deze ramp werd op initiatief van gouverneur Herman Balthazar in 1997 een ‘verkeersveilige dag’ georganiseerd. Sindsdien vindt deze ‘verkeersveilige dag’ jaarlijks plaats. De verkeersveilige dag vindt vandaag plaats en is aan zijn 10de uitgave toe.
Tijdens de verkeersveilige dag worden door de lokale en federale politie in de hele provincie op grote schaal snelheidscontroles gehouden, zowel op de autosnelwegen als op de gewest-, provincie- en gemeentewegen.
Snelheidsovertreders worden zoveel mogelijk onderschept en met hun snelheidsgedrag geconfronteerd.
Zij krijgen – afgezien van de gerechtelijke gevolgen – een kaart met de tarieven van enkele onmiddellijke inningen en minnelijke schikkingen die op 31 maart 2006 van kracht worden. Ter gelegenheid van deze 10de verkeersveilige dag worden een aantal voorbeeldige chauffeurs in de bloemetjes gezet: wie zich aan de snelheid houdt en staande wordt gehouden krijgt een krokus aangeboden. De krokussen worden door het provinciebestuur gratis aan de politiezones geschonken.

 

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background