8 mrt 2009

‘Vakbonden zetten toekomst ASZ op het spel”

Sinds woensdag staken de personeelsleden van de ASZ ziekenhuizen in Geraardsbergen, Wetteren en Aalst opnieuw. Ondanks de acties in Geraardsbergen beperkt blijven, wijst Guido De Padt de vakbonden erop dat ze een gevaarlijk spel spelen. “Ingaan op hun eisen betekent op termijn het failliet van het ASZ. Ik vind het nieuwe voorstel van de ASZ directie om voor alle personeelsleden een aanvullend personeel uit te bouwen een solidaire beslissing. Liever voor allen iets minder, dan voor een deel van het personeel de volle pot”.

De Padt hoopt dat de vakbonden en stakers de toekomst, van ondermeer het ASZ ziekenhuis van Geraardsbergen, niet op het spel zetten. “Het stadsbestuur is er dankzij zeer zware financiële inspanningen in geslaagd om een goed presterend ziekenhuis uit te bouwen. Dat hebben we gedaan om de tewerkstelling in onze stad te bewaren. Kortetermijndenken is hier uit den boze en zet de bestaanszekerheid en tewerkstelling op de helling.” aldus De Padt.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background