15 feb 2010

Vader van overleden drugsgebruiker wil andere ouders helpen

Alex De Norre, vader van de overleden Manu De Norre uit Lierde, wil ouders met drugsverslaafde kinderen helpen.

Alex weet als geen ander hoe erg het is als je kind verslaafd raakt aan drugs. Zijn zoon Manu overleed twee jaar geleden aan een overdosis. De dealers werden tot op vandaag niet gestraft.

“Door de persaandacht over het dossier Manu De Norre gaat er geen week voorbij of ik word door een aantal mensen aangesproken, waaronder ouders die te kampen hebben met verslaafde kinderen. Ze vragen meestal raad en zoeken een begrijpend en luisterend oor voor de vele problemen en zorgen waar ze mee te kampen hebben. Voorzieningen voor verslaafden zijn er genoeg, maar voor ouders die dag en nacht te kampen hebben met deze loodzware problematiek, is er weinig tot geen aanbod,” zegt Alex De Norre.

Ook Julien Borremans van N-VA Geraardsbergen is op de hoogte van de drugsproblematiek in Geraardsbergen. “Laatst had ik een goed gesprek met een aantal hulpverleners, werkzaam in Geraardsbergen. Iedere hulpverlener en politieagent kent de dealers bij naam en weet waar ze hun handeltjes opzetten. Er zijn 8 drugsdealers actief in Geraardsbergen,” zegt Borremans.

Volgens Borremans minimaliseert het stadsbestuur van Geraardsbergen de feiten, tot grote ergernis van heel wat mensen, zelfs binnen SP.a. “Een aantal mandatarissen kunnen zich niet meer vinden in het halfslachtige optreden van de bestuursploeg en eisen een krachtdadige aanpak en een ernstig beleid ter zake,” zegt Borremans.

Alex De Norre en Julien Borremans willen niet bij de pakken blijven zitten en willen bezorgde en geteisterde ouders steunen als luisterend luisterend oor, maar ook waar nodig hen met raad en daad bijstaan. “Dit kan gaan van een heel praktische ondersteuning naar het aanbieden van diensten om deze verontruste ouders vooruit te helpen,” zegt Borremans. “Het is helemaal niet de bedoeling om met de bestaande diensten in concurrentie te gaan. Wel willen aanvullend werken.”

Alex De Norre kan je contacteren via 0475 488 824. Julien Borremans via 0476 977 824.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background