5 feb 2021

Vaccinatiecentra zijn er klaar voor!

De vaccinatiecentra in onze streek zijn helemaal klaar om binnenkort van start te gaan. De voorbije weken werd er hard gewerkt om de locaties klaar te stomen. Vanaf 15 februari krijgen zorgverleners er hun eerst prik. Als burger hoef je zelf niets te ondernemen en zal je persoonlijk geïnformeerd worden wanneer jouw vaccinatie voorzien is.  

In Geraardsbergen kunnen inwoners naar sportzaal De Veldmuis. In één van de grote sportzalen werden vier volwaardige vaccinatielijnen uitgezet. Hierdoor kunnen zo’n 80 à 100 mensen per uur gevaccineerd worden. Volgende week wordt het proces uitvoerig getest. Alle sportactiviteiten kunnen blijven doorgaan tijdens de vaccinaties.

Sporthal De Veldmuis is er klaar voor!

Ook in Zottegem werd het een grote logistieke operatie. Zottegem werkt samen met Lierde, Brakel, Oosterzele, Herzele en Sint-Lievens-Houtem. Zo werd er gekozen om 2 vaccinatiecentra te voorzien.

Inwoners van Zottegem, Brakel en Oosterzele moeten naar de feestzaal op de Bevegemse vijvers. Volgens het scenario dat nu op tafel ligt, zal er in de beginfase gevaccineerd worden van 16 tot 20 uur en dit 7 dagen op 7. Ook hier is er ruimte om 80 à 100 mensen per uur te vaccineren.

Inwoners uit Lierde, Herzele en Sint-Lievens-Houtem moeten naar Woonzorgcentrum Oud Ter Leen in de Kloosterstraat 42 in Herzele. Ook hier wordt dagelijks tussen 16 en 20 uur gevaccineerd.

De fuifzaal op de Bevegemse vijvers is de komende maanden een vaccinatiecentrum.

Ninove richtte haar vaccinatiecentrum in aan de Bevrijdingslaan 7, op het gelijkvloers van het oude belastingkantoor. Vanaf 15 februari worden hier de eerste prikjes uitgedeeld. 80 à 100 mensen kunnen er per uur gevaccineerd worden.

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background