5 nov 2010

Unizo reikt oplossingen aan tegen vergrijzing

Geraardsbergen telt steeds meer oudere inwoners waarop OCMW voorzitter De Padt meer middelen vraagt voor ouderen. Unizo vindt dat er meer moet worden gedaan voor de jeugd in Geraardsbergen.

Een onderzoek van Dexia wees uit dat de laatste jaren heel wat oudere inwoners bijgekomen zijn in Geraardsbergen en dat aantal zal blijven stijgen. Het aantal jongeren blijft intussen dalen, een trend die ingaat tegenover de rest van de provincie Oost-Vlaanderen.

“We moeten de probleem in het begin stadium aanpakken door meer voor de jeugd en de jongere bevolking te zorgen door onder meer activiteiten te organiseren voor hen, zodanig dat ze niet onze stad ontvluchten”, vindt Geraardsbergs Unizo-voorzitter Robin Schryers. “Een leuk ideeën dat we naar voor brachten zou een ijspiste zijn op het binnenplein van de markt tijden de kerst periode waardoor jonge gezinnen hun kinderen rustig kunnen laten schaatsen terwijl zij een terrasje meepikken en genieten van de kerstsfeer.”

 

Unizo stelt ook voor een hogeschool op te richten: “Hoge scholen trekken voornamelijk jonge en innovatieve bedrijven aan. Door de uitbreiding van het industriepark is dit de ideale gelegenheid voor zulke bedrijven.” Tot slot stelt de werkgeversorganisatie voor om de leegstaande ruimten boven de winkelpanden in te richten als studenten koten.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background