28 jun 2016

Twee ooievaars geboren in Schendelbeke

Twee ooievaars hebben zichzelf twee ooievaars gebracht!

Een koppel ooievaars is in Schendelbeke bevallen van twee jongen. Het nest bevindt zich langs de Pijlekaarstraat. Voor Natuurpunt Boven-Dender een unieke gebeurtenis. De dieren komen al enkele jaren naar het provinciaal domein De Gavers, waar het broeden vorig jaar mislukte. Dit jaar maakte Natuurpunt een nieuw kunstnest in de Boelaremeersen in Schendelbeke. Na een broedduur van ruim een maand werden begin juni de kuikens geboren.  In Vlaanderen groeit de populatie ooievaars traag aan met nu ruim 70 broedparen.

Zondag organiseert Natuurpunt een babyborrel en wordt het mannelijke diertje geringd. “Er zullen telescopen aanwezig zijn, zodat de ooievaars van dichtbij kunnen bekeken worden. Iedereen is zondag welkom om 10 uur bij de ingang van het weiland naast de Pijlekaartstraat 52 in Schendelbeke”, aldus Johnny Cornelis van Natuurpunt Boven-Dender.

Natuurpunt wil in de toekomst nog meer nestgelegenheiden voorzien, in de hoop nog extra broedkoppels aan te trekken en tot een robuustere populatie te komen. “Nestgelegenheid is maar één van twee belangrijke elementen om vogels zoals ooievaars een goed onderkomen te geven. Er is ook nood aan voldoende terreinen waar de dieren een goed voedselaanbod vinden om met succes te kunnen broeden. Daarvoor wordt gezorgd via de terreinen die Natuurpunt beheert in de regio”, zegt Cornelis.

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background