13 apr 2010

Twee fietsprojecten wachten op uitvoering

Er is geen Vlaams geld vrijgemaakt voor de periode 2011-2014 voor nieuwe of betere fietspaden in Geraardsbergen of Lierde. Maar dat wil niet zeggen dat er geen projecten op stapel staan.

CD&V Geraardsbergen informeerde bij het kabinet van minister Crevits naar de plannen voor fietsinvesteringen in Geraardsbergen. “In het verleden werden middelen vastgelegd voor projecten waarvoor de minister nu extra stappen zet om de uitvoering te versnellen. Meestal slorpen onteigeningen immers heel wat tijd op, waardoor het vaak lang duurt voor de werken ook effectief van start kunnen gaan”, zegt Peter Timmermans, beleidsmedewerker van het kabinet Crevits.

Voor fietsprojecten in Geraardsbergen werden in 2003 al middelen vastgelegd voor de aanleg van vrijliggende fietspaden langs de Edingseweg (twv 922.944,57 euro) en voor de aanleg van een fietspad langs de Brusselsestraat, Steenweg en Bramboek N8 (twv 768.040 euro).

“Wat fietspaden langs gemeentewegen betreft, kan de Vlaamse overheid ook subsidies voorzien (40% Vlaamse overheid en 40% provincie Oost-Vlaanderen), maar de vraag moet dan uiteraard wel komen vanuit de stad Geraardsbergen”, zegt Peter Timmermans. “Voorstellen die Farao, het Trage Wegen Front, fietsverenigingen, de fietsersbond, enz. formuleren, nemen we mee voor de opmaak van de meerjarenplanning 2011-2014 en dat is minder vrijblijvend dan het klinkt” zegt Timmermans.

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background